Zamieszczone przez sazad
głośniki w konsoli środkowej
Zwiń
X
-
głośniki w konsoli środkowej
Witam
Tak jak w temacie .Co myślicie o zamontowaniu dodatkowych głośników w konsoli środkowej?Jest tam dużo miejsca znaczy się nie wiem do końca co jest w środku takiej konsoli ale myślę że będzie w tym miejscu po prostu pusta. Chodzi oczywiście o octavię 2. Może ktoś montował głośniki w tym właśnie miejscu i może się pochwalić fotami?Załączone pliki
-
-
o takim montowaniu w tym miejscu głośników nigdy nie słyszałem, natomiast widziałem i słyszałem jak gra auto które miało zamontowany fabrycznie głośnik na środku deski rozdzielczej. w przypadku octavi to tak jakby ten głośnik był zamontowany w tej skrytce po środku nad kratkami nawiewu centralnego. Efekt faktycznie dosyć fajny ładnie to grało, auto toyota prius
Komentarz
-
-
gaca, ale po co? :roll:
Chyba lepiej zbudować zestaw audio wg sztuki jak Pan Bucek przykazał, idąc tym tropem można pierdyknąć głośniczki, tweeterki wszędzie gdzie jest miejsce a nie o to chodzi w tej zabawie.
Zobacz kto w Twoim regionie ma zrobione audio w Skodzie i umów się by posłuchać, lub poszukaj lokalnego spotka car-audio-maniaków i zrób to samo albo podjedź do renomowanego warsztatu i dopytaj jak to powinno być zrobione. Innymi słowy nie wyważaj otwartych drzwi.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6hotrain, +1 :diabelski_usmiech
gaca, pomysl z gatunku " z dupy i bez sensu" :!:
Pomysł jest słuszny bo po co montować głośniki w tylnich drzwiach jak można zamontować właśnie tam gdzie pytałem wtedy uzyskamy lepszą przestrzeń dzwięku.Pod koniec tygodnia zobaczę co tam można wcisnąć maź za głośnik i zobaczymy co z tego będzie
Komentarz
-
-
volvo S60 miało na środku na górze deski w kratce głośnik jeśli dobrze kojarzę w lepszych wersjach audiohttp://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Trochę plików do VCDS, zapraszam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gacatrochę uważaj co piszesz to po pierwsze.
Komentarz
-
-
Ale jaka scena ?? Scena poprawi sie wystarczajaco jak zamontujesz lepsze glosniki w wygluszonych drzwiach przednich nawet w fabryczne miejsca, troche poprawione.
A tak to przykrecisz glosniki do tej dykty, sztywnosc tego zadna, bedzie to grac w kolana, a masowac lydke :twisted: Do tego nie bedzie zadnego pudla rezonansowego, wiec rownie dobrze mozna by te glosniki powiesic na lusterku i tez beda grac podobnie :|
Taki glosnik z Volvo to jest do systemu 5.1, a nie po to ze producentowi sie nudzilo
Komentarz
-
-
hotrain, Maicroft, Nexus6, koledzy może faktycznie umiejscowienia głośnika nie jest najlepsze, bo faktycznie jest to cienki element plastikowy, ale pomysł jak każdy inny. W sumie jak kolega chce zrobić takiego "moda" to i tak zrobi :wink:
Natomiast gaca, z tym zdaniem muszę się zgodzić w 100%
Zamieszczone przez Maicroftbedzie to grac w kolana, a masowac lydke :twisted:"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
gaca, nie masz pojecia o czym piszesz, najpierw zapoznaj się z definicjami "scena dźwiękowa", "przestrzeń dźwięku", bo bładzisz jak dziecko we mgle :diabelski_usmiech
nie wspomnę, że nie masz pojęcia o rozchodzeniu się mechanicznej fali (jaka jest fala dźwiękowa) w zależności od częstotliwości.
glosnik centralny ma racje bytu TYLKO i wyłącznie w systemach dzwieku przestrzennego (np. 5.1), ale to nie jest wtedy system do sluchania muzyki (ktora w 90% przypadkow jest materialem STEREO - 2-kanalowym) tylko system "kina domowego".
poza powyższym, nawet jak wstawisz woofer w bok konsoli to jak go ukierunkujesz ?
w jakiej pojemnosci Ci on zagra ? jak uszczelnisz mu komorę ?
a tak poza tym - pokazalem watek paru znajomym od CA - komentarz był jeden - OJAPIERDOLE ad:
MSPANCWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
Komentarz